0
0 produse în coș

Selectează o Pagină

REDUCERI ❤️ LA TOATE KITURILE

Ce este Canva și cum funcționează – Sfaturi și trucuri

Ce este Canva? Un instrument esențial pentru orice business online, Canva îți permite să creezi design-uri profesionale fără efort. Află cum platforma poate accelera dezvoltarea afacerii tale online printr-un design eficient și atractiv. Explorăm platforma Canva, oferindu-ți o privire detaliată asupra funcționalităților sale esențiale. Învăță trucuri eficiente și sfaturi care te vor ajuta să creezi design-uri remarcabile cu ușurință. Transformă-te din începător în expert cu acest articol!

Canva este un instrument de design grafic ușor de utilizat, care permite realizarea de designuri profesionale pentru rețelele de socializare, postere, documente, planuri de lecții, fundaluri zoom și multe altele folosind șabloane concepute profesional.

Canva este o platformă de design care oferă utilizatorilor peste un milion de șabloane, instrumente și resurse pentru a-i ajuta să creeze diverse modele. Cu interfața de glisare și plasare, drag and drop, Canva face designul simplu și ușor pentru toată lumea.

Această platformă de design este gratuită, dar pentru funcționalități suplimentare, Canva oferă și abonamente.

Cu peste 30 de milioane de utilizatori și cu o evaluare la peste 6 miliarde de dolari, Canva este cu siguranță cel mai popular software de design grafic online.

 

Ce este Canva

Canva este un instrument de design grafic ușor de utilizat pentru a crea modele cu aspect profesional. Poate fi folosit de profesioniști, dar și de persoane care nu au nicio experiență de design. Utilizarea Canva este foarte simplă. Doar alegi un șablon, editezi textul și imaginile și descarci designul final în orice format ai nevoie.

Canva este o platformă web care are încorporată o bibliotecă de șabloane și instrumente pe care utilizatorii le pot folosi pentru crearea de modele cu aspect profesional. Poate fi folosită de oricine, de la elevi și persoane fizice până la companii de toate dimensiunile.

Canva este utilizată mai ales de întreprinderile mici, antreprenorii  online și agențiile de marketing care doresc să creeze rapid lucrurile și/sau identitatea de marcă. Dar, Canva este utilizată și de începători sau de persoane fără experiență în design, deoarece aplicația nu necesită nicio experiență în proiectare.

Instrumentul de design grafic Canva a devenit o alegere populară pentru întreprinderile mici și profesioniștii independenți, cât și pentru persoanele fără experiență în proiectare. Interfața simplă de tip drag and drop, glisare și plasare, precum și gama largă de șabloane, peste un milion de șabloane gratuite, facilitează crearea de modele cu aspect profesional, cu puțină sau fără nici o experiență anterioară în proiectare.

Canva este un instrument de design care poate fi utilizat în educație pentru a crea diferite proiecte, care pe lângă faptul că arată foarte bine, îi ajută pe elevi și studenți noțiunile de bază ale designului digital. Profesorii pot folosi platforma pentru a crea îndrumări, postere și multe altele pentru predarea la clasă și nu numai.

Canva este bine integrat cu Google Classroom, fiind o completare extrem de utilă pentru cei care folosesc această platformă.

Ți-ai dori să existe o cale mai rapidă, mai simplă și mai ieftină de a obține conținut și materiale de marketing care să te ajute să generezi mai multe încasări, fără să pierzi ore în șir și zile la rând din timpul tău? Acum există!

Toate materialele grafice de care ai nevoie pentru promovarea și vânzarea produselor tale pe Facebook sunt disponibile în Kiturile noastre de Marketing și Media.

Cum funcționează Canva

Pentru a te bucura de toate beneficiile pe care le oferă platforma Canva, trebuie mai întâi de toate să te înregistrezi fie folosind un e-mail, un cont Google sau o autentificare pe Facebook. Odată creat contul gratuit, poți alege dacă îl utilizezi ca elev, profesor sau orice altceva. Aceasta va adapta experiența la nevoile tale, ușurând căutarea.

Canva oferă o multitudine de șabloane virtuale, astfel încât poți lucra cu un design și să adaugi propriile modificări. Acest lucru îți permite să te concentrezi asupra subiectului, fără a pierde timp și energie pentru a începe cu instrumentul în sine.

Editarea în Canva este simplă și plăcută. Meniul este ușor, iar șabloanele apar pe prima pagină. Se pot crea foldere pentru fiecare utilizator în parte, iar șabloanele pot fi redenumite pentru a fi mai simplu de găsit. Pe butonul albastru din dreapta sus, denumit „Creează un design” se găsesc toate modelele disponibile. Odată ce ai accesat un model, în partea stângă regăsești bara meniu de unde poți alege elementele dorite.

De exemplu, realizarea unui poster va începe prin a oferi șabloane în partea stângă, apoi imaginea principală, pe care o poți personaliza, în dreapta. Făcând click pe aceasta, o bară de meniu cu instrumente și opțiuni de editat, va apărea, astfel încât lucrurile vor fi menținute clare pe tot parcursul.

Poți folosi propriile imagini și videoclipuri, ceea ce este ideal mai ales când lucrezi pe un telefon inteligent, smartphone, folosind versiunea aplicației.

Toate modificările în Canva sunt salvate automat, pe măsură ce editezi modelul. 

Odată finalizat, fișierul poate fi descărcat, poate fi salvat ca fișier Powerpoint, partajat printr-o mulțime de opțiuni optimizate pentru rețelele de socializare, sau îl poți tipări.

Funcțiile Canva. Ce modele pot fi realizate cu ajutorul Canva

Folosită de peste 30 de milioane de persoane, crescută în popularitate foarte mult datorită aplicației foarte ușor de folosit, Canva te poate ajuta la realizarea unei game largi de modele, de la felicitări tematice, cărți de vizită, postări pe rețelele sociale până la documente și proiecte de marketing.

Canva găzduiește o gamă largă de șabloane gratuite, proiectate profesional, care cu ajutorul interfeței de tip drag and drop pot fi personalizate doar cu câteva click-uri.

Categoriile de șabloane includ postere, fundaluri zoom, planuri de lecții, coperți de cărți, colaje foto, facturi, marcaje, cărți de vizită, postări pentru rețelele de socializare, meniuri, foi cu antet, infografice și multe, multe altele.

În timp ce șabloanele Canva sunt excelente pentru a face ca fiecare poster, prezentare sau imagine să aibă un impact cât mai mare, există și instrumente secundare foarte puternice. De exemplu, șabloanele grafice sunt o modalitate excelentă de a ajuta la cursurile de matematică și științe, permițând afișarea unor rezultate specifice într-un mod vizual clar și captivant.

Funcțiile Canva pentru începători, simplifică editarea fotografiilor, de la decupare și îndreptare de bază până la adăugarea de texturi și corectarea culorilor. Poți adăuga un fundal texturat pentru a oferi mai multă dimensiune fotografiilor, poți crea o grilă de fotografii, poți insera text, poți estompa fotografia, dar și multe altele.

Canva oferă, de asemenea, peste 1000 de emoticoane gratuite, de la numeroasele fețe zâmbitoare la emblematicele degete în sus de pe Facebook, o pictogramă poate spune mai mult decât cuvintele.

Poți combina diferitele pictograme cu produsul tău, pentru a crea logo-uri atrăgătoare, un branding excelent, dar și multe altele.

Cu ajutorul Canva poți crea un aspect retro fotografiilor tale. Canva îți permite să creezi propriile efecte de vignetă și să adaugi filtru imaginilor.

De asemenea, Canva oferă o multitudine de rame pe care să le adaugi fotografiilor tale. Diferite forme, stiluri și culori sunt disponibile pentru diferite tipuri de rame. În plus, Canva oferă peste 1 milion de fotografii de stoc.

Îți poți condimenta fotografiile cu autocolantele diferite oferite de Canva.

Iată câteva dintre design-urile pe care le poți crea în Canva:

 • Postări pentru rețelele de socializare

Indiferent de rețeaua de socializare, în Canva vei găsi o mulțime de modele, pentru fiecare.

Fără a avea noțiuni de design, poți folosi aceste șabloane pentru a da o nouă imagine profilului tău, pentru postări, povești, imagini, fotografii de copertă, fundaluri pentru blogul tău, bannere publicitare, etc.

Postările pe Facebook și Instagram sunt probabil cele mai folosite opțiuni pentru utilizatorii Canva datorită varietății foarte mari de modele special concepute pentru aceste rețele de socializare. Și cum pe Instagram accentul se pune pe imagine, textul poate fi adăugat peste, cu ajutorul a mai multor tipuri de fonturi atrăgătoare, găsite la secțiunea „Text – Combinații de fonturi”.

Mai mult, atunci când nu ești sigur cu privire la ceea ce vrei să creezi, poți recurge la recomandările Canva aflate pe prima pagină în secțiunea „Recomandări”. Astfel poți vedea cum ar arata un colaj, o felicitare sau o postare pe Instagram. Tot ce trebuie să faci este să atașezi informațiile dorite la șablonul sugerat de Canva.

 • Poveștile pentru rețelele de socializare

Un story este, de obicei, o imagine peste care adaugi text, locația, gif-uri. Canva poate face toate astea pentru tine la designul „Povestea ta/Your story”.

 • Video

În Canva poți edita durata unui videoclip și poți edita fiecare pagină cu text și imagini proprii. Alegând un model prestabilit, diferite videoclipuri tematice sunt disponibile pentru editare și personalizare.

 • Felicitări

Poți crea propria felicitare personalizată, accesând designul Felicitare. Poți adăuga textul dorit care să se potrivească perfect cu felicitarea ta, utilizând din mulțimea de combinații de fonturi.

 • Infografice

Canva oferă o mulțime de șabloane infografice. Trebuie doar să găsești șablonul care să te inspire și să transpui propriul text în acesta.

Atunci când la secțiunea „Creează un design” scrii „infografic”, vei descoperi mai multe opțiuni de infografice, cum ar fi cele pentru educație, infograficele de afaceri, CV-ul infografic și multe altele.

 • Meniuri

În Canva vei descoperi o multitudine de șabloane de meniuri care mai de care mai atrăgătoare. Poți alege un șablon cu o poză de fundal peste care să adaugi textul. Poza o poți schimba cu una care să te reprezinte, poți folosi imagini chiar din locația ta. Vei descoperi că designul de meniu din Canva este foarte complex și sigur îți va fi greu să alegi doar unul dintre multitudinea de șabloane atât de frumoase.

 • Colaje

Canva oferă șabloane pentru diferitele tipuri de colaje. Tot ce trebuie să faci este să scrii cuvântul cheie în bara de căutare de la secțiunea șabloane din partea stângă.

Ce este foarte frumos la Canva este că poți muta chiar și cele mai mici elemente de pe șablonul prefabricat (de exemplu o picătură de ploaie).

 • Pliante

Când deschizi designul de „Flyer” în Canva, vei descoperi o pagină de format asemănător cu un A4, iar la șabloane pe cele ce se potrivesc cu acea dimensiune de pagină.

 • Cărți de vizită

Canva oferă o multitudine de șabloane pentru cărți de vizită. În funcție de domeniul în care activezi, poți personaliza șablonul de bază, jucându-te cu marea  varietate de culori și fonturi. Poți imprima acest accesoriu indispensabil pe orice tip de hârtie sau carton.

 • Broșuri

O broșură cuprinde un număr redus de pagini și este folosită de obicei pentru reclame. Să creezi o broșură în Canva poate fi extrem de fascinant. Vei descoperi că pagina în format landscape este deja împărțită în trei părți egale, iar după ce termini de creat designul, poți opta pentru a descărca o singură pagină sau toată broșura.

 • Coperți de carte

Poți alege din numeroasele modele disponibile, de la cărți de bucate la romane de dragoste. Adaugă elementele de text dorite și dacă dorești adaugă imaginea dorită de tine.

 • Invitații la un eveniment

Canva oferă opțiuni de invitații extraordinare, de la invitații pentru nuntă, botez, diferite evenimente de caritate, petreceri aniversare și multe altele. Poți personaliza invitațiile, poți schimba stilul, culoarea și formatarea fontului. Poți modifica chiar și distanța dintre litere, înălțimea liniei, transparența și alinierea, în funcție de ceea ce-ți dorești să obții.

 • Prezentări

Accesând meniul „Creează prezentări” poți crea conținut profesional și atractiv vizual care să adauge plus valoare prezentărilor tale.

Există multe alte designuri pe care le oferă Canva și pe care le poți descoperi doar folosind acest instrument accesibil și foarte ușor de folosit, în funcție de domeniul de activitate sau necesități.

Canva oferă tutoriale gratuite despre cum să utilizezi acest instrument sau despre cum să-l încorporezi în sala de clasă virtuală.

Școala de design oferă o mulțime de cursuri video gratuite care acoperă o paletă largă de subiecte.

Cursul „Noțiuni introductive cu Canva” îți oferă o privire de ansamblu a ceea ce poți face utilizând această platformă, iar cursul „Canva pentru educație” ajută profesorii să își configureze sala de clasă virtuală.

Există și o versiune premium, Canva Pro, versiune cu funcții suplimentare care se achiziționează contra cost.

Cele mai bune sfaturi și trucuri Canva

Canva poate folosit atât de profesioniști cât și de amatori, persoane care nu au cunoștințe de design.

Pentru a putea crea modele cât mai atractive este bine să ai în vedere și următoarele sfaturi și trucuri:

 • alege fontul care poate fi citit și care se potrivește cel mai bine cu proiectul tău, fie că este vorba de o postare pe rețelele sociale, fie de un document oficial
 • alege fonturi din aceeași familie pentru a nu deruta cititorul
 • atenție la dimensiuni – după ce ai ales fontul cel mai potrivit, ai grijă ca dimensiunea să se potrivească cu celelalte elemente ale proiectului deoarece titlul trebuie să iasă în evidență, trebuie să fie mai mare decât celelalte elemente
 • folosește combinațiile de culori – Canva oferă o mulțime de culori cu care să te joci, de recomandat este să alegi între una și trei culori primare și secundare care se completează reciproc, astfel încât designul să fie echilibrat
 • folosește diferite nuanțe ale fiecărei culori, combină-le astfel încât să obții contrastul potrivit
 • folosește infograficele pentru a face experimentele de prezentare mult mai atractive
 • Canva permite lucrul în echipă, deci un anumit număr de persoane pot lucra la același proiect
 • creează portofolii de învățare pentru a-ți putea urmări progresele pe parcursul timpului
 • îmbunătățește designul pentru a-l face cât mai atractiv, fie că este vorba doar de o subliniere sau o anumită formă, etc.

Avantajele Canva

Printre Avantajele Canva se numără și:

 • este o platformă de design gratuită care oferă cele mai multe funcții gratuit; designerii profesioniști pot opta pentru un plan plătit
 • nu necesită experiență deoarece editorul de glisare și plasare, drag and drop, face totul excelent
 • interfață excelent realizată și ușor de utilizat
 • oferă o experiență bună, în special pentru marketeri și antreprenori
 • se pot crea infografice uimitoare folosind șabloane, autocolante, fonturi
 • lasă creativitatea să lucreze permițând să adaugi elementele care se potrivesc stilului tău
 • posibilități nesfârșite de a crea diferite tipuri de imagini, gif-uri, animații, videoclipuri
 • permite lucrul în echipă
 • asistență excelentă pentru clienți.

Canva este un instrument minunat cu  ajutorul căruia poți proiecta chiar fără să ai cunoștințe în acest domeniu. Totodată, Canva este folosită de neprofesioniști, dar și de profesioniști în domeniu. Oferă o gamă extrem de largă de șabloane care pot fi personalizate.

Fără îndoială, principalul avantaj al Canva îl reprezintă nenumăratele șabloane personalizate, gata de utilizare. Mai mult, poți crea multe șabloane de la zero. Indiferent de ceea ce cauți, Canva îți oferă întotdeauna ceva care să-ți satisfacă așteptările, și chiar mai mult.

Canva este cea mai bună opțiune atunci când vrei să editezi și faci primii pași în design. Și, nu în  ultimul rând, dacă îți conectezi conturile de socializare cu Canva, poți realiza postări pe diferitele rețele de socializare, cu dimensiuni adaptate pentru fiecare rețea în parte, doar cu un click.

Canva este un instrument de design grafic ușor de utilizat, folosit de milioane de persoane din întreaga lume. Cu Canva oricine poate crea modele nemaipomenite pentru postările pe rețelele sociale, prezentări și multe altele.

Canva prezintă o interfață intuitivă și foarte ușor de folosit, ceea ce are ca rezultat crearea de modele uimitoare de cât mai multe persoane.

Canva este un instrument de design grafic ușor de utilizat atât de designerii profesioniști cât și de companii, de diferite dimensiuni, dar și de persoanele fizice cu sau fără experiență în domeniu.

Caracteristicile sale complete fac ca funcționalitatea aplicației să fie perfectă, iar interfața prietenoasă face ca totul să funcționeze fără probleme, în câteva secunde.

Cum ar fi dacă toate materiale grafice pentru promovarea și vânzarea produselor și serviciilor tale ar fi „gata-făcute pentru tine”? Încearcă Kiturile de Marketing și Media și crește-ți afacerea.

Vezi mai jos Kiturile de Media existente la acest moment, caută industria ta și achiziționează kitul dorit. Tot ce trebuie să faci este să personalizezi cu datele tale de contact, sigla sau culorile brandului tău.

Marketingul nu a fost niciodată mai simplu.

Vezi Kiturile de Marketing Digital

 

Templateuri kituri de marketing digital

OBȚINE 15% DISCOUNT

la prima ta comandă


Și bucură-te de template-uri de marketing și sfaturi gratuite, super utile pentru afacerea ta!

GDPR

Super! Codul tău de reducere te așteaptă în inbox.